Hvordan får du lavet en god hjemmeside?

0
666

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal have oprettet en hjemmeside og måske en webshop. Design og brugervenlighed er nogle væsentlige faktorer. Herudover er det vigtigt, at hjemmesiden fungerer teknisk som den skal, blandt andet skal hastigheden være i orden. Der er heldigvis firmaer som webbureau aalborg, som du kan overlade både det designmæssige og det tekniske til, så du kan koncentrere dig om din forretning.

En hjemmeside skal være overskuelig og brugervenlig

Det er på hjemmesiden, at du kan fremvise din virksomheds profil. Du kan også informere og sælge produkter eller ydelser. En hjemmeside skal være overskuelig, og de besøgende skal hurtigt kunne se, hvad hjemmesiden handler om. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om hjemmesiden tydeligt henvender sig til din målgruppe.

Hjemmesiden skal fange de besøgendes interesse allerede indenfor de første få sekunder. Derfor skal det vigtigste budskab fremstå klart og tydeligt. Det er vigtigt at få prioriteret sine budskaber. For mange budskaber stjæler fokus fra hinanden og kan få hjemmesiden til at virke rodet og uoverskuelig.

En identitetsløs hjemmeside, som måske er lavet ud fra en standard template, kan være svær at afkode. Du risikerer også, at andre firmaer benytter den samme template. Derfor er det en god ide at få professionel hjælp fra webbureau aalborg, som har stor erfaring og ekspertise på området.

Brugervenlighed er essentielt for en hjemmeside. Det skal være nemt at navigere rundt på siden, og man skal hurtigt kunne finde frem til de relevante informationer. Hos webbureau aalborg kan du få lavet en hjemmeside, der er overskuelig og brugervenlig. Siden skal være opbygget logisk, og strukturen i menuerne skal være tænkt godt igennem.

Vælg den løsning, der passer bedst til din virksomhed

Det kan være nødvendigt med professionel vejledning for at finde den rigtige løsning til en hjemmeside eller webshop. Med hjælp fra dygtige designere i webbureau aalborg kan du finde den løsning, som passer til dine ønsker og behov. I processen indgår en afklaring af ønsker og behov, en oversigt over alle funktioner og en afklaring af det visuelle design.

Hvis det er en webshop, du har brug for, har webbureau aalborg stor erfaring med at designe en shop, som fremstår logisk og intuitiv for kunderne. Du får designet menuer, kategori- og produktsider, kurv og købs- og betalingsproces, så det hele fremgår klart og tydeligt. På den måde undgår du, at det kan opstå tvivl hos kunderne om, hvad det næste logiske skridt er, når de køber en vare på siden.

Siden skal tilpasse sig forskellige platforme

Mange besøger hjemmesider fra mobile platforme som smartphones eller tablets. Derfor skal hjemmesiden kunne tilpasse sig disse platforme og ændre udseende alt efter, om man ser den på en computerskærm, en tablet eller en mobiltelefon. I dag foregår de fleste søgninger faktisk på mobiltelefon. Flere og flere foretager også indkøb over mobiltelefon.

Bevægelsesmønstret på hjemmesiderne har også ændret sig i takt med, at mange bruger mobile platforme. Der bliver i højere grad scrollet ned over siderne, hvor brugerne bevæger sig nedad for at finde det indhold, de synes er mest interessant. Derfor skal der i højere grad end før arbejdes med flowet nedad på siden, og der er vigtigt, at de enkelte budskaber skiller sig ud fra hinanden.

Det skal være let for brugeren at finde det, som man er interesseret i. Derfor gælder det om at variere designet på siden, så de vigtigste ting bliver fremhævet naturligt. Hos webbureau aalborg får du en webshop, som tager sig ligeså godt ud på mobiltelefonen som på computer og tablet. Det er et ekstra plus, at Google rangerer hjemmesiden højere, når den tilpasser sig mobile platforme.