Skal du rejse til USA – så ansøg om visum i god tid

0
1645
esta_visa_usa_pic

Du står med flybilletten i hånden i lufthavnen og din tætpakkede kuffert i den anden. Du har i lang tid glædet dig til at komme på din længe ventede road trip i USA. Pludselig slår det dig, at du engang har hørt at man skal søge om et specielt visum, for at få lov til at komme ind i USA. I din panik googler du dig frem til, at man rigtig nok skal søge om et ESTA visum for at få rejsetilladelse. Havde du dog bare husket det i god tid, ville du nemt kunne fortsætte på din rejse.

Hvad er et ESTA visum?

Et ESTA visum (Electronic System for Travel Authorisation – Elektronisk rejsetilladelsessystem) er obligatorisk for alle rejsende, for at kunne få lov til at komme ind i USA. Planlægger man at være i USA i under 90 dage, må man selv huske at ansøge om et ESTA visum. Heldigvis kan man ansøge om dette visum online. Du kan ansøge om et ESTA visum til USA online på mange platforme. Du udfylder nemt og hurtigt oplysningerne i formularen, og derefter vil din ansøgning blive tjekket og senere godkendt. Du kan løbende på hjemmesiden gå ind og tjekke statussen på dit ESTA, for at se hvor langt henne i processen din ansøgning er kommet. Er der flere rejsende som rejser sammen til USA, er det vigtigt at hver enkelt ansøger. Opstår der problemer eller har du spørgsmål, kan du kontakte hjemmesidens kundeservice døgnet rundt, via enten e-mail eller telefon. Når først du har modtaget dit ESTA visum, er det gældende i 2 år fra udstedelsesdato af, eller indtil dit eget pas udløber.

Ansøg om visum i god tid

Skal du til USA – så ansøg om ESTA visum i god tid! Hvorfor er det så vigtigt? Uden et ESTA visum kan du ikke komme ind i USA, så det er derfor utrolig vigtigt at du husker at ansøge om et ESTA visum i god tid. Rejsende rådes til senest 72 timer før afrejse at have indsendt ESTA visumansøgningen. Det vil dog være klogt at ansøge tidligere end det, skulle der opstå nogle problemer undervejs. Selve ansøgningen tager ikke lang tid at udfylde og sende afsted, men skulle der pludselig opstå problemer, er det godt at være tidlig ude. Tjek at dit pas er gældende for hele perioden, som du planlægger at opholde dig i USA. Skal du med krydstogt til USA, skal du være opmærksom på at man nogle steder kræver, at passet er gældende 6 måneder efter rejseperioden. Har du allerede et ESTA visum, kan det stadig være nødvendigt at ansøge om rejsetilladelse igen, hvis du efter din første rejse planlægger at rejse igen med samme ESTA visum. Hvornår skal man være opmærksom på det? Har du siden din sidste ansøgning, skiftet dit navn, køn, eller dit statsborgerskab, er det nødvendigt igen at ansøge på ny. Det er derfor vigtigt at man tjekker alle sine oplysninger i ens ESTA visum, for at sikre sig at de stadig stemmer overens med ens situation.