Sådan finder du en billig lejebil

0
601

Et område hvor Danmark meget tydeligt hæver sig over sine nabolande er bilpriser. På grund af et særligt afgiftssystem for motorkøretøjer, betaler danskerne næsten det tredobbelte af en bils markedspris. De seneste år er afgifterne godt nok faldet en smule. Men i virkeligheden er det stadig næsten 300% vi betaler for motorkøretøjer.

Det kan være svært at se en mening med denne politik. Intet andet land i verden gør noget lignende. Det ville være noget andet, hvis der fandtes billige alternativer til privatbilisme. Men det gør det desværre heller ikke. Netop de mest frekventerede strækninger, som kystbanen mellem Helsingør og København, er totalt ud af trit med nutidens udfordringer.

Offentlig transport er under New Public Management doktrinen blevet så dyr, at det faktisk er billigere at pendle med egen bil end med tog eller bus. I lyset af de enorme klima udfordringer kan det være svært at se fornuft i Danmarks bilafgiftspolitik.

Her finder du de bedste lejebil tilbud

Den bedste måde at finde de billigste lejebiler er at bruge en biludlejnings portal. www.autoprio.dk/ er et godt bud på en online portal til lejebiler.  Portaler får godt nok provisioner når du bruger deres links. Men de er ikke afhængige af bestemte virksomheder. I modsætning til websider der er sponsoreret af en eller flere virksomheder arbejder portaler udelukkende i brugernes interesse. De får den samme provision, uanset hvilket af deres links du bruger. Portaler er derfor udmærkede til sammenligning af forskellige tjenester eller produkter.

Hvorfor koste en lejebil så meget mere i Danmark?

I nabolandene kan du leje en bil, nogle gange for under 100,- kroner om dagen. Det er helt utænkeligt i Danmark. For den slags penge kan du ikke engang leje en cykel i Danmark. Også her skyldes de høje priser afgiftspolitikken. Men det har vel også sine fordele? De mange penge må vel bruges til at bygge gode veje, etc.?

Det er måske hensigten. Men i virkeligheden er vejnettet i Danmark blandt de dårligste i Europa. Man skal køre langt for at finde offentlige veje som er dårligere end de danske. Udtværede afstribninger der gør natkørsel til et eventyr, frostskader og kurver der hælder den forkerte vej. Tilstanden af de danske veje er søreme intet at være stolte af.

Hvad med at leje en bil i udlandet?

Når du skal køre til udlandet med en lejebil, kan det ofte betale sig med en anden strategi. Det er meget billigere at leje en bil i Sverige eller Tyskland, fordi så slipper du for de danske afgifter. Leje- eller ejerbil, du må ikke køre med en udenlandsk bil i Danmark. Det gælder som skattesnyd, og der vinker heftige bøder. Men hvis du kun skal passere igennem Danmark på en rejse til udlandet, kan du nemt få dispensation fra SKAT. Du skal bare søge om den på SKAT’s hjemmeside.

Med udlandsrejser kan det betale sig at leje en bil i Danmark frem til grænsen, og så skifte til en bil lejet i Tyskland eller Sverige.