Sådan finder du den bedste psykolog i din situation

0
391
psykolog kbh

Går du og har det svært? Så kan det være en god idé at lede efter en god psykolog, som kan hjælpe dig videre. Det er der mange måder, hvorpå du kan gøre. Herunder får du gode råd til, hvordan du vælger den absolut bedste psykolog i netop din situation.

Hvis du er kørt lidt træt i det hele, eller hvis du står midt i en livskrise, så er det oplagt at finde en psykolog, som du kan tale med omkring dine udfordringer. Det gør sig gældende, uanset om der er behov for en psykolog til et par løse samtaler, eller hvis der er noget større på spil.
I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du finder en god psykolog, der kan hjælpe dig gennem de udfordringer, som du går og roder med. Det er ikke altid nemt, og derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige.

Vælg en, der passer til din personlighed

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder en psykolog, som passer til din personlighed. Hvis ikke du og din psykolog har den rigtige kemi, vil det være meget svært at få noget ud af dit forløb – og så ender det med blot at være spildte penge.
I stedet er det vigtigt, at du vælger en, som du på den ene eller anden måde føler dig tryg ved. Det kan du gøre ved at booke flere sessions hos forskellige psykologer, så du har mulighed for at sammenligne med de enkelte.

Vælg en, der er tæt på dig

Hvis du bor i Hovedstadsområdet, er det desuden oplagt, at du vælger en psykolog i København, som kan hjælpe dig med at komme gennem dit forløb. Det skyldes, at du ofte ikke har godt af at skulle transportere dig langt, når du skal til psykolog.
Vælger du en, som er placeret langt fra dig, vil du i de fleste tilfælde ende med at få en psykolog, som det kræver for meget at besøge – og så er du enten afhængig af transport eller offentlig transport, og det kan derfor hurtigt ende med at blive dyrere.

Hvordan ved jeg, om der er et match?

Det kan være svært at finde ud af, om der er et match eller ej, hvis du endnu ikke har fundet den rigtige psykolog. Du bør dog altid følge din mavefornemmelse, så du vælger den psykolog, som du har det bedst med.
Du skal derfor vælge en, som du føler dig tryg ved, og som du ved, at du har mulighed for at være fortrolig med. Hvis du ikke er fortrolig med din psykolog, vil du i langt de fleste tilfælde ende med en, som ikke kan hjælpe dig videre gennem dit forløb.
Når du vælger psykolog, skal det derfor afhænge af, om du føler dig tryg ved personen, hvor langt der er til vedkommende, samt hvorvidt du kan få en henvisning fra din læge.