Hjemmekontor? Disse ting skal du have

0
473
hjemmekontor printer

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, fordi der er så mange overspringshandlinger, der bare lægger rundt omkring og venter på én. Men der er noget, du selv kan gøre for at sørge for, du har de bedst mulige vilkår for at kunne koncentrere dig, og det er at sørge for, du har alt det, et hjemmekontor bør have. Læs med her, hvor der kommer en række ting, som du skal have, hvis du arbejder hjemmefra.

Find en god maskine gennem en printer test

Det kan være vigtigt at have en god printer, når man arbejder hjemmefra. Du er sikkert vant til at kunne printe på arbejdet, men mens du er derhjemme, så er det smart at have selv. Du kan ofte få et bedre overblik, hvis du printer nogle papirer ud, frem for at sidde og kigge på dem på computeren. Det kan også være, at du skal sende nogle papirer fysisk, og så er det jo lidt nødvendigt, at det kan lade sig gøre. Det kan være svært at finde ud af, hvad en god printer er. Men frygt ej, for der er lavet printer test, så man nemt kan få et godt overblik over udvalget. Læs en printer test og træf det rette valg.

God kontorstol

Hvis du har et meget stillesiddende arbejde, så er det vigtigt, at du også kan holde til at sidde ned flere timer ad gangen. Hvordan sørger man så for, at man kan det? Det afhænger af kontorstolen! Det er vigtigt at huske ergonomien, når man arbejder hjemmefra. På kontorer vil der oftest være kontorstole, som netop er lavet til kontorarbejde, men derhjemme må man selv sørge for det. Det er vigtigt, at man sidder med oprejst ryg, når man arbejder, men derudover er der faktisk ikke de store krav til, hvordan man skal sidde. Det vigtigste er faktisk, at man formår at skifte stilling i løbet af arbejdsdagen. Det kan også være smart, hvis du har mulighed for at stå op og arbejde noget af tiden – det kan du nemt med f.eks. et hæve/sænke-bord.

Kaffemaskine

Der er ikke noget kontorarbejde, der fungerer ordentlig uden kaffen! Det er vigtigt, at du har nem adgang til kaffe, for vi ved jo også godt, at der kan ryge mange kopper kaffe ned på en lang arbejdsdag.

God belysning

På arbejdspladser tænker man forhåbentligt over, at de ansatte skal arbejde i den rigtige belysning, men derhjemme er det dig selv, der skal sørge for det. Det er vigtigt, at du ikke skal anstrenge dine øjne meget, når du kigger på noget papirer eller andet. Det kan give en træls hovedpine, hvis man skal anstrenge øjnene for meget, så husk god belysning!

Overblik: mapper, kassettereoler

Det er vigtigt, at man kan skabe sig et godt overblik over de forskellige dokumenter og papirer, dit arbejde nu kunne involvere. Det kan derfor være en god idé en dag og tage ned og købe opbevaringsmateriale som mapper, plastiklommer og måske endda, du skal have en lille kassettereol under skrivebordet? De fylder ikke meget, men de kan opbevare rigtig mange dokumenter!