Plej dine fødder og opnå støtte velvære

0
551

Dine fødder er en meget vigtig bestanddel af din krop og dit bevægeapparat. De skal holde hele livet og har en stor betydning for dit generelle velvære i dagligdagen og dine fysiske udfoldelsesmuligheder. Dette skyldes at hvis dine fødder er generet, vil du mærke det hele tiden når du går på dem og bruger dem i hverdagen, uanset hvilken aktivitet du foretager dig. Du kan derfor pleje dine fødder og opnå større velvære generelt. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du bedst muligt plejer fødderne samt hvordan du kan fjerne eventuelle opståede gener, der er opstået som konsekvens af at du bruger fødderne meget.

 

Plej og aflast fødderne for større velvære

Helt basalt bør du pleje dine fødder ved at vaske dem og fjerne hård hud, samt klippe dine negle. Dette er enkle tiltag som du godt selv kan gøre hjemmefra i hverdagen. Vil du gøre det lidt ekstra lækkert for dig selv, kan du lave et fodbad. Efter fodbad eller bad er det nemmer at fjerne overflødig og hård hud med en dertil indrettet fil. Hvis du ikke kan nå til bunds i den hårde hud eller ikke kan finde ud af at gøre det selv, kan du søge hjælp hos en fodterapeut der kan hjælpe dig med det.

Fødderne plejes ligeledes ved at aflastes. Efter en lang og travl dag opnås optimalt velvære ved at tage benene op og hvile fødderne. Du vil hurtigt kunne mærke at fødderne får nye kræfter og frigøres for spændinger. Det er ligeledes en god idé at ”sætte fødderne fri” ved at frigøre dem fra sko og strømper og andre ubehageligheder. Alle disse tiltag er med til at aflaste fødderne. Man kan ligeledes gøre noget ekstra godt og velværende for sig selv ved at bestille tid til en dejlig fodmassage hos professionelle massører eller terapeuter. Det kan også være at du kan få din bedre halvdel til at gøre det for dig, mens du sidder hjemme i dagligstuen.

 

Fjern eventuelle gener

 

Det kan være svært at opnå velvære i fødderne, hvis der er opstået vedvarende gener. Vi kender alle til problemet med en sko der gnaver eller en fod der er vredet om, som gør det ulideligt at bevæge sig rundt på fødderne. Uanset hvad, er det et stort problem, fordi du ikke kan fortsætte tilværelsen som du plejer grundet smerter og andre irriterende gener. Til afhjælpning af dette kan det være nødvendigt at opsøge fodterapeuter eller ligefrem læge for at komme til bunds i problemstillingerne. Et af de mest kendte fodproblemer er de såkaldte ligtorne, der primært opstår grundet hård hud. Du kan få hjælp til fjernelse via fodterapeuter. Du kan læse mere her: https://www.bedrefod.dk/fodproblemer/ligtorn/

Et andet kendt problem er fodvorter eller sår fra fx sko der har gnavet. Det gælder om at få fjernet disse gener hurtigst muligt, så du igen kan gå rundt ugeneret og uden smerter. Når generne er fjernet, kan du igen opleve velvære ved dine fødder og i hverdagen generelt.