Går din ferie til Sydfrankrig? Husk at besøge Cannes!

0
665

Så skulle du overveje at besøge Cannes. Du har en fornemmelse af Cannes, allerede når du lander i Nice, der har den nærmeste lufthavn til byen. Her triller du forbi det ene privatfly efter det andet med folk, der skal ned til deres egen private feriebolig i Frankrig – ingen tvivl om, at det er her, de rige leger.

Men du kan sagtens få en helt igennem formidabel ferie i Cannes, selvom du ikke er mangemillionær – og uden at skulle leve af havregryn hele ferien igennem.

Hvad skal du se i Cannes?

Cannes er bedst kendt for sin filmfestival, som hvert år tiltrækker horder af internationale superstjerner, instruktører og producere. Tager du til Cannes på dette tidspunkt af året, har du alle chancer for at rende ind i op til flere kendte – men du skal også regne med, at det kan blive rigtig svært at finde en feriebolig i Sydfrankrig på dét tidspunkt, og det vil under alle omstændigheder være dyrere end normalt.

Når du tager til Cannes, skal det være for at slappe af og komme ned i gear – og eventuelt spendere tiden med at betragte de rige og berømte. Der er nemlig ikke mange seværdigheder. Tag i stedet ned på den store strandpromenade, La Croisette, som strækker sig fra det store festivalpalæ (Hvor filmstatuetten De Gyldne Palmer uddeles) og helt over til havnen. Her er kaotisk og fantastisk, og det er et oplagt sted at opleve lidt af livet på første klasse. Det er dog ikke Cannes’ bedste strand, så tag kun hertil for at se på mennesker (Eller blive set). Vil du have gode strande, skal du i stedet tage til Palm Beach, der ligger ganske tæt på La Croisette.

Smut også om forbi Festivalpladsen og se alle de håndaftryk, som kendte har sat i cementen, og op af bjerget til Notre-Dame-de-l’Esperance.

Det absolut mest underholdende er dog at sætte sig udenfor på en lille fin og fransk café, nyde et glas iskold hvidvin og spendere dagen med at kigge på Cannes’ skøre sammensurium af sjove typer.

Hvor skal du bo i Cannes?

Som nævnt bør du tage til byen uden for højsæsonen – ellers kan det være helt umuligt at opdrive en feriebolig i Sydfrankrig – og slet ikke én til fornuftige penge. Det er relativt billligt at booke hotelværelser eller feriebolig i Sydfrankrig i september og oktober, og i den periode er vejret stadig lunt.

Du kan vælge enten at booke et hotelværelse på ét af Cannes’ prominente hoteller, eller booke en feriebolig i Sydfrankrig online. Så kommer du også hjem til hjemlig hygge og ro.

Hvad skal du spise i Cannes?

Der er uendeligt mange lækre spisesteder i Cannes, og du har rig mulighed for at få rigtig dejlig fransk mad. Spis ikke på caféerne eller restauranterne ved La Croisette – det er alt for dyrt. Undgå i det hele taget de store turistgader og gå lidt off road – nyd ost, rødvin og snegle i rigelige mængder og lyt til byens summende stemning, mens den ene Ferrari efter den anden kører forbi.