Hvordan får man finansiering til sin virksomhed?

0
1749

At finde finansiering til sin virksomhed kan være udfordrende, hvad enten det drejer sig om finansiering til opstartsfase, kapital til at udvidde eller penge til at komme igennem en tør periode. Lige meget hvad du er på udkig efter, så kan det vise sig at blive svært. Der er dog langt fra umuligt, men det kræver at man kender sine muligheder.

Typisk kan man dele de forskellige former for kapital ind i en håndfuld kategorier.

  • Fremmedkapital – Fremmedkapital er penge som kommer ‘udefra’. Det er ofte i form af et lån. Ved fremmedkapital sikre man sig at man har hele ejerskabet selv, og via renterne betaler man for selv at kunne bestemme hvad de skal bruges til.
    Et eksempel på fremmedkapital er et banklån. Man skal dog være opmærksom på at siden finanskrisen er bankerne blevet langt mere forsigtige med at give lån ud.
  • Egenkapital – Ved egenkapital investeringer, så er der tale om penge fra investorer. Typisk vil investorer få en vis andel i virksomheder. Det kan bl.a. være at investoren bliver anpartshaver. Det kan være en rigtig god idé at finde en investorer, som passer godt til din virksomhed, da de også selv er interesseret i at det bliver en succes. De kan i mange tilfælde bringe erfaring, netværk og lignende til bordet. Der findes heldigvis også hjælp til at finde de rigtige investorer, fx Kapital4you, som har specialiseret sig i at finde finansiering til virksomheder på Bornholm.
  • Tilskud – En virksomhed kan også forsøge sig at få tilskud igennem eksempelvis kommunen. Det sker ofte i forbiendelse med en form for betingelse, som den der yder tilskudet er med til at sætte. Hvis man får tilskud igennem det offentlige vil der ofte også være en betingelse om at rapportere og dele ud af sine erfaringer, som tilskuddet har været med til at opnå.

Der er et hav af andre muligheder også, som du kan finde meget mere om. Det kan i rigtig mange tilfælde være en meget fornuftig idé at alliere sig med en kapitalformidler der har forstand på disse områder, og som allerede har benene indenfor mange steder.