Hvad skal valnødder gøre godt?

0
79

Hvad skal valnødder egentlig gøre godt for? Er de godt for noget? Og kan du spise dem selvom det ikke er jul?

Læs her om de mange nyttige ting man kan bruge valnødder til og hvorfor man sagtens kan spise de, selvom det endnu ikke er jul.

Hvorfor spiser man dem i julen?

I julen har man det med at spise en hel del nødder og det er især valnødder, som fylder hylderne nede i det lokale supermarkeder. Hvorfor hænger det sådan sammen, at vi er begyndt at spise nødder lige præcis til jul?

Det er et meget godt spørgsmål og det er svært at vide svaret til det. Der ligger med garanti en klog marketings strategi bag det, så dem der sælger nødder, i hvert fald kan være sikre på at få nødderne solgt, når vi begynder at synge julesange.

Men hovedpointen er, at du sagtens kan spise valnødder, selvom det ikke er jul endnu. Nødder er generelt meget sundt for en og burde være noget vi alle spiste en del mere. Desværre er det en smule dyrt og det handler derfor om at finde dem et billigt sted og købe en masse valnødder hjem af gangen. Heldigvis kan valnødder nemlig ikke gå hen og blive dårlige så hurtigt.

Brug dem når du bager

Det er helt oplagt at bruge valnødder og andre gode nødder til når du for eksempel bager. Kager kan aldrig blive gjort værre, når man bruger valnødder. Og rent faktisk bliver de ofte kun gjort bedre.

Har du nogensinde oplevet at få et stykke kage, hvor lidt valnødder ovenpå eller måske nogle knuste valnødder i selve kagen, har gjort det hele meget bedre?

Vær dog lidt opmærksom på at der er nogle mennesker der har nøddeallergi – og det gælder altså også en allergi overfor valnødder. Derfor er det altid en god ide lige at fortælle folk at du har puttet valnødder i dine lækre kager og småkager, før de går i gang med at tage en bid af det. Ellers kan der hurtigt opstå nogle værre ulykker.

Køb dine valnødder på nettet

I dag kan man købe næsten alting på nettet og det gælder også valnødder. Nødder er ofte meget dyre at købe nede i et lokalt supermarked, fordi du faktisk køber den af en mellemmand. Vi tænker som regel sjældent over det men vores lokale supermarked er en mellemmand, som naturligvis hæver prisen en smule, så han selv kan få en smule profit.

På nettet kan du nemmere finde frem til en mellemmand, som kan få fat i valnødder på en meget billigere måde. Og dermed er hans priser, som du skal betale for at få valnødder, også en del lavere end nede ved den lokale.

Prøv derfor at tage et godt og grundigt kig inde på nettet og se, om du ikke kan finde frem til et sted, hvor du kan få fat i nogle gode valnødder. Det kan godt betale sig at købe det ind online – også selvom du skal betale fragten.