Gør et fornuftigt bilkøb af brugt bil

0
168

Står du og mangler et godt transportmiddel og har en bil i tankerne, men ikke har råd eller lyst til at investere i en helt ny? En brugt bil er en god mulighed for at komme afsted og hurtigere frem til en fornuftig pris. Alt efter hvor gammel bilen er, som du ønsker at købe, gør du klogt i at tjekke op på forskellige ting om den, inden du tager en beslutning om hvilken bil, der giver dig mest køreglæde.

Fordelen ved at købe brugt bil ved en forhandler er, at du kan få faglig vejledning. Bor du på Djursland eller overvejer du at købe bil i området, er det fornuftigt at finde en god forhandler, der kan stå inde for en god handel.

En forhandler kan i samarbejde med dig hjælpe med at finde den bil, der passer til dig og dit behov til den pris, som I kan forhandle jer til. Det kan være, at du ønsker en benzinbil, diesel eller elbil. Har du allerede en brugt bil, kan nogle bilforhandlere tage din bil med i handlen, så du får den ønskede bil billigere. Skal du tage et lån, kan du også hente vejledning og hjælp ved en bilforhandler.

Forslag at tage op til overvejelse inden købet af brugtbilen

Det kan være en god ide at tjekke, om der er gammel gæld i bilen. Det er ikke sjovt at købe en bil, som du kommer til at hæfte for. Du kan slå nummerpladen op på nettet og tjekke informationer omkring bilen. Tag et kig i servicebogen, der følger med bilen. Her får du informationer om tidligere services og reparationer, hvilket giver en indikation af, hvor godt den tidligere ejer har passet på bilen. Find ud af hvor langt bilen har kørt og dermed, hvor belastet og tilsodet motoren er. En nysynet bil har været igennem kyndige hænder og med papir på synet kan du køre i 2 år, inden bilen skal synes igen. Få bilen hejst op, så du kan se bunden for rust og eventuelle fejl. Tag en prøvetur sammen med en du kender, som har forstand på biler og som kan vejlede dig.

3 fordele ved at købe brugt bil

Undgå banklån ved at betale kontant.
En nysynet brugt bil kan holde længere og der er mindre tab.
Er det en ældre bil, kan du overveje at spare penge ved fravalg af kaskoforsikring.

3 ulemper med en brugt bil

Reparationer og dermed merudgifter.
Ingen eller kun kort garanti ved køb.
Ældre installationer, der ikke lever helt op til sikkerheden.

Der kan være en del udgifter til reparation af en brugt bil gennem tiden. En ting, der er en god ide at få med i købet, kan være nye hjul. Hvis rillerne i hjulene er ulovlige, kan en merudgift løbe pænt op ved siden af prisen på bilen.