Gardiner skal gerne være både flotte og praktiske

0
259

Et gardin eller en anden form for afskærmning har flere funktioner, det skal udføre. Det skal dels afskærme for sådan noget som sol, vind eller kulde, og dels skal det tilføre rummer noget hygge. Desuden er gardiner en vigtig del af indretningen, selv om de ikke ser ud af så meget.

Gardiner skal gerne passe perfekt i målene, og det er ikke altid, at et standardgardin er det, der passer bedst. I det tilfælde kan du få lavet et skræddersyet gardin, der på alle måder passer perfekt til det sted, hvor det skal hænge.

Hvilke gardiner findes der?

Der findes mange forskellige former for gardiner. De kan være lavet af forskellige materialer, og de kan have forskellige mål. Desuden kan de have forskellige farver. De kan være enten ensfarvede eller mønstrede. Desuden kan de være designet forskelligt. Typemæssigt findes der blandt andet følgende:

  • Hængende stofgardiner
  • Persienner
  • Plissé-gardiner
  • Lamel-gardiner
  • Rullegardiner

Du kan for eksempel se nogle af de forskellige typer gardiner her hos A.I. Gulve i Århus. Her kan du se, hvor forskelligt en afskærmning kan laves. De kan også tilbyde diverse former for afskærmning, som skal monteres uden på huset.

Find den type gardin, som du synes bedst om, og som passer til det sted, hvor de skal sidde.

Hvilke fordele er der ved at have gardiner?

Der er flere gode grunde til at hænge et gardin for vinduerne. Dels er der nogle praktiske, og dels er der nogle æstetiske grunde til at gøre det.

I forhold til det praktiske så er det rart at kunne trække gardinerne for, når sollyset er for kraftigt. Det er også rart at kunne trække gardinet for, når det er koldt, mørkt og blæsende. De kan hjælpe med at holde på varmen, og de kan tage af for et eventuelt træk fra vinduet.

Gardinet kan også skåne møbler og andet for at blive bleget af solen, når den står lige ind ad vinduerne.

Når det kommer til æstetikken, så gør gardinerne en indretningsmæssig forskel. De er med til at spille sammen med den øvrige indretning i forhold til farver, stil og stemning.