Fordelene ved en varmepumpe

0
223

Der findes mange forskellige måder at holde sit hjem varmt og hyggeligt hele året rundt. De er dog på ingen måde alle født lige. Nogle er nemme men dybt forurenende såsom oliefyret, mens andre er lige til men dyre såsom fjernvarme.

Alle har de altså deres egne fordele og ulemper, og særligt bæredygtigheden af en opvarmningsløsning er kommet meget på tale i løbet af de sidste år. Det er der naturligvis god grund til, men det kan være både svært og dyrt at gøre noget ved det, hvis man for eksempel er afhængig af sit oliefyr.

Hvad er en varmepumpe?

I så fald kan svaret være en varmepumpe. En varmepumpe er nemlig, ligesom fyret, en lokal løsning. Det vil altså sige, at du ikke er afhængig at et større netværk eller en bestemt geografisk placering for at kunne få glæde af din varmepumpe.

Derudover er varmepumpen også en langt mere bæredygtig løsning. Der findes flere forskellige former for varmepumper, men den mest effektive og brugbare i de fleste hjem vil være den såkaldte luft til vand varmepumpe. Denne fungerer ved at omdanne varmenergien i luften udendørs til varmt vand, der derefter kan komme ud af hanen eller rundt i radiatorerne. Den er altså eldrevet, men vil kunne levere op mod 5 gange så meget varmeenergi, som den borbruger i el-energi.

Dermed er den et effektivt og bæredygtigt alternativ til for eksempel oliefyret. Ydermere vil den tilmed kunne ende med at spare dig penge på varmeregningen og langsomt tjene sig selv ind.

Økonomiske fordele ved varmepumpen

Alligevel at der selvfølgelig nogle indledningsvise omkostninger ved at skulle installere varmepumpe i hjemmet. Også i det henseende er der heldigvis råd at hente.

For eksempel findes der firmaer som det, meget passende navngivne, naervarme.dk, der sælger varmepumper som en abonnementsordning. Hvis du ikke har lyst til at betale det, en varmepumpe koster i et enkelt hug, men stadig gerne vil have de bæredygtige og økonomiske fordele, kan naervarme.dk at hjælpe dig med det. Så klarer naervarme.dk alt fra indkøb af varmepumpen til den komplicerede installation, mens du kan nyde alle de mange fordele.

Synes du imidlertid stadig, at omlægningen bliver en anelse for dyr og omstændig til din smag, findes der tilmed tilskudsordninger for varmepumper. Har du oliefyr og ingen mulighed for fjernvarme, kan du få et statstilskud på op mod 45% af udgifterne, når du køber varmepumpe gennem naervarme.dk.