Få mere ud af dagen – Podcast med Lars Tvede

0
906

Alle folk vil gerne få lavet mere. Spørgsmålet er bare hvordan får man mere ud af dagen, når man nu kun har 24 timer i døgnet?

Heldigvis er det blevet nemmere at lære, hvordan man kan blive mere effektiv og produktiv, og især hvis man lytter til eksperter på deres områder. Det er én af de fordele der er ved at lytte til podcasts. Nemlig at du kan lære en masse nye ting, fra de bedste hoveder i feltet, samtidig med at du laver dagens gerninger, som du ikke kan springe over.

Det er langt fra alle som har tid til at sidde og læse i timevis hver dag. Der kan for eksempelvis i et tog være et hav af distraktioner, som kan gøre det rigtig besværligt at læse. Dette er blot ét af de mange problemer, som podcasts løser. Nemlig at du kan lære nye ting hvor som helst, og når som helst. Eller næsten da. Det er en kæmpe forskel på den mængde information du får hver dag, hvis du får indsat et par timers podcasts hver dag.

Det kan godt være lidt svært for nogle at komme i gang med podcasts. Så her får du nogle gode råd til, hvordan du bliver bedre til at lytte til podcasts.

Hør spændende interview med Lars Tvede

Der findes ikke et lige så stort udvalg af podcasts på dansk, som der gør på engelsk. Vi har dog nogle super fede podcasts på dansk og hvis du er på udkig efter spændende iværksætterpodcasts, så kan du lytte til BearTalk. Hør fx et super spændende interview med serieiværksætteren Lars Tvede.

  • Tilgængelighed. Der er rigtig mange personer, som finder det meget nemmere at høre podcasts fremfor at læse. Især folk med ADD og ADHD kan have kæmpe gavn af dette. Der er også mange andre, som finder det svært at slappe ordenligt af, når man sidder stille og læser. En del vil fx gerne beskæftige sine hænder, når man skal fokusere eller slappe af. Med podcasts kan du have gang i en masse ting, som for eksempel opvasken, feje gulvet eller gå en tur med hunden.
    Derudover så er podcasts også GRATIS! Dog er der ofte mulighed for at donere penge til skaberne af podcastet, hvilket man måske bør overveje, hvis det er noget man nyder godt af ofte.
  • Få lavet mere. Det at du kan lave noget imens du lytter, kan få dig til at føle, at du er langt mere produktiv. Selvom det ikke er oplagt at lytte til podcasts, hvis du sidder og løser problemer på arbejdet, så kan du sagtens smide et podcasts i hørebøfferne imens du gør rent, laver mad, går ture. Folk der er lidt bedre til at multitaske kan også sagtens klare opgaver som fx nemme opgaver på jobbet. Når først du begynder at kigge efter ting, som du kan klare imens du lytter, så vil du hurtigt finde ud af at der er rigtig meget!
  • Hastigheden. Du kan sætte hastigheden på podcasts op til omkring 1.2-1.5 gange hastighed, uden at det bliver sværere at forstå. Du kan måske klare hurtigere, du skal bare prøve dig frem, og finde en hastighed, som passer til dig.
  • Høretelefoner. Hav altid dine høretelefoner med dig, så hvis muligheden opstår, så kan du altid lytte. Hvis du ofte benytter offentlig transport, eller lytter i travle og larmende områder, så kan det anbefales at få et par med Noise Cancelling.

Du ønskes en god lyttelyst!