Døjer du med fugt på badeværelset? – Køb en baderumsventilator

0
1757

Rigtig mange danskere døjer med fugt på badeværelset. Selvom man lufter ud, så er det ikke altid nok til at holde luftfugtigheden nede. Et fugtigt miljø på badeværelset kan være skadeligt både for boligen en også for helbredet, hvis ikke der bliver taget hånd om problemet. I denne artikel vil du blive klogere på, hvad tegnene er på fugt på badeværelset, konsekvenserne heraf samt hvad en baderumsventilator kan gøre for at løse problemet.

Hvad er tegnene på fugt på badeværelset?

Der er flere ting, der kan indikere, at der er et fugtproblem på badeværelset. For det første, så kan luften føles tung og fugtig. Dette vil den dog altid gøre, når man lige har været i bad, da vandet fordamper inde i rummet. Hvis der stadig er fugt på vinderne eller i karmene nogle timer efter, man har været i bad, så bør det fange ens opmærksomhed. Bliver dette fugt liggende, så kan det nemlig udvikle sig til både mug og skimmelsvamp.

Hvilke skader kan der ske på badeværelset, hvis rummet er fugtigt?

Mug og skimmelsvamp sætter sig typisk først i vindueskarmene og henover bruseren, som ofte er de steder, der er hårdest ramt. Er man hurtig til at reagere, så kan man fjerne det helt med et desinficerende middel som Rhodalon. Lader man det sidde, så begynder det at misfarve træet. Denne misfarvning trænger ind, så den bliver ekstremt svær at komme af med. For nogle lykkes det aldrig. Der er en klat maling det bedst bud – efter det er uskadeliggjort og fugtproblemet er løst. Gør man intet, vil træet begynde at rådne, da bakterierne breder sig i det og lever i det.

Hvilke helbredsmæssige problemer kan komme af høj luftfugtighed på badeværelset?

Får man ikke gjort noget ved problemet, på trods af at der er synligt mug eller skimmelsvamp, så vil det kunne gå ud over helbredet. Svampesporerne spreder sig nemlig i luften, og disse indånder vi så, hver gag vi går på toilettet og i bad. Det er meget forskelligt, hvor meget man reagerer på svampesporer, men det er i hvert fald ikke sundt. Bliver koncentrationen høj nok, så vil alle reagere på det.

Symptomerne er, at luften føles tung at indånde og at den måske direkte lugter af mug. Nogle kan få allergiske reaktioner og begynde at døje med hovedpine. Det gælder derfor om at være på forkant.

Undgå fugt på badeværelset med en baderumsventilator

Det er egentlig meget nemt og i øvrigt også billigt at undgå fugt på badeværelset. Det kræver blot, at man køber og installerer en baderumsventilator. En baderumsventilator suger den fugtige luft ud af rummet, så man kommer luftfugtigheden til livs. Man kan få dem med censorer, så de selv tænder, når de kan måle en vis mængde fugt i luften, og så slukker de selv igen, når luften er blevet normal.

Baderumsventilatorer kan fås til under 1000 kr. på nettet, og du kan se mere om baderumsventilatorer hos Elvvs.dk. Der er forskellige designs, men de fleste af dem er meget diskrete, så man ikke rigtig lægger mærke til dem. Man kan også få dem som støjsvage, så de ikke virker generende med hensyn til lyden.