Disse ting vidste du ikke, din iPhone kunne

0
141

Vi har næsten altid vores mobiltelefoner på os, men har du nogensinde tænkt over at bruge den til alt det, den faktisk kan? Her kommer fem sjove ting, du ikke vidste om din telefon.

Du kan lukke alle faner på én gang

Du kender det sikkert: Man åbner den ene fane efter den anden, og pludselig har man 20+ faner åbne. Måske du ikke engang har tænkt over, hvornår du sidst har fået lukket alle dine faner ned? Måske du plejer at gøre det fane for fane, men der er faktisk en langt nemmere metode.

Hvis du går ind i Safari på din iPhone, ville du kunne se to firkanter, der står oven i hinanden i højre hjørne. Hvis du trykker på den og derefter trykker på krydset i midten, der dukker frem, så kan du vælge at lukke alle dine faner ned på én gang.

Det kan også være, du slet ikke bruger din telefon så meget til internettet, hvis det er tilfældet, så kan det faktisk godt være billigere at have et taletidskort i stedet for et abonnement – det var lige et lille fif, der kom med på vejen.

Den kan hjælpe dig med bedre søvn

Du bruger garanteret din telefon som vækkeur (hvem har overhovedet et analogt vækkeur disse dage?), men vidste du, at du også kan bruge den til at sørge for, at du får nok søvn? Inde i ur-appen kan du indstille, hvor mange timer du skal sove om natten og herefter få en påmindelse, når det er på tide at gå i seng, så du kan nå at få dine søvntimer.

Derudover betyder indstillingen også, at du bliver vækket med en anden og mere behagelig alarm end den standard, man er vant til.

Søg i dine billeder og find hurtigt svar

Hvis du er en af dem, der tager rigtig mange billeder med telefonen, så kan det sikkert også være besværligt, hvis du lige hurtigt skal finde et bestemt billede – men det behøves faktisk slet ikke at være svært! Din iPhone kan nemlig identificere steder og objekter i dine billeder, så den f.eks. godt ved, hvis du har taget et billede af en strand eller et træ, og så kan du søge herefter. Smart, er det ikke?

Du kan svare hurtigt på dine beskeder

Det er ikke altid, man orker at tage sig tiden til at svare – hvis man f.eks. lige er ude at gå eller på vej på en bus. Her kan du vælge at reagere på beskeder, så personen i den anden ene ved, at du har fået hans eller hendes besked. Du skal blot dobbelttappe på beskedboblen og så vælge, hvilken reaktion du vil sende.

Find din bil

Hvis du er på tur et sted i bil, hvor du ikke kender området, så kan det være svært at finde tilbage til bilen. Men hvis du har tilsluttet din iPhone til appen ’CarPlay’, så registrerer telefonen, hvor din bil er parkeret – og så kan du bruge appen til at finde tilbage til bilen!