Undgå, at havearbejdet slider på kroppen

0
1784

Bliver du træt og sløv i kroppen af havearbejdet? Bare rolig, der findes forskellige hjælpemidler, der kan gøre opgaven nemmere for dig. Vi har kun én krop, og vi er nødt til at passe på den, så der er absolut ingen skam i at få hjælp af en god skammel og en Stiga havetraktor.

Kroppen på arbejde

Engang var havearbejde noget, man gjorde hver dag i timevis, fordi det var nødvendigt for at få mad. I dag er vi ikke alle sammen bønder, og maden behøver man ikke at producere selv, så havearbejdet er ikke en stor del af hverdagen længere.

Dog er det stadig hårdt, og det er ikke noget, vores krop er lige så vant til, som den var engang. Det kan afskrække os fra havearbejdet, men det skal det slet ikke; i stedet for skal vi bruge nogle af alle de moderne hjælpemidler, der findes i dag.

En nemmere plæneklipper

Vi ved alle sammen godt, at det kan være super hårdt at slå græs. En plæneklipper kan være super tung at skubbe, og det kan slide på kroppen.

Men med en Stiga havetraktor bliver det hele meget nemmere. I stedet for at skubbe plæneklipperen, skal du blot sidde på din Stiga havetraktor og indtage rollen som chauffør.

Der skal ikke pustes og prustes, for en Stiga havetraktor er motordreven, så du blot skal styre, hvor den skal køre hen. Med en Stiga havetraktor bliver det nemt og let at slå græs.

Sid ned imens

Dette hjælpemiddel er måske ikke super moderne, men det er stadig noget, der kan gøre en stor forskel, når man laver havearbejde; en skammel. Det kan nemlig være hårdt for kroppen, hvis man står op, sidder på hug eller sidder på knæ i lang tid af gangen, når man er i haven.

Men der findes nu en bestemt type skammel, som er lavet til havearbejde. Skamlen kan trygt vippes forover, så man ikke skal sidde lige så foroverbøjet, som man skal uden skamlen. Det kan gøre en stor forskel, som for eksempel når man hiver ukrudt op.

Vær god ved dig selv

Når du er god ved din have, er du også god ved dig selv. Dog er du endnu bedre ved dig selv, hvis du er god ved din krop, når du er god ved din have. Lad ikke havearbejdet slide dig op; se dig omkring og undersøg, hvad der kan gøre arbejdet nemmere for dig og din krop.