Start til ridning og oplev glæden ved rideundervisning

0
2884

Når man starter til ridning er det vigtigt at være udstyret med den rette beklædning. Det er vigtigt, at være udstyret rigtigt, da det er din sikkerhed det drejer sig om. For at få en god rideundervisning er det vigtigt, at man er tryg ved hesten, da den kan mærke hvis du er utryg. Når du først er blevet tryg ved hesten, kan man skabe et helt specielt bånd sammen. Selvom hesten er et stort dyr, er det meget følsomt, og kan mærke på dig, hvordan du har det. Selvom du måske ikke har fundet den hest du skal bruge tiden med endnu, så skal det nok komme.

Der er mange der starter til ridning meget tidligt, men din alder skal ikke stoppe dig fra at starte. Glæden ved ridning skal opleves, da det er noget andet end når man får det fortalt, og derfor skal du starte, før du kan finde ud af om det er noget for dig.

Find ud af hvor du får mest ud af din rideundervisning

Det kan være rart både at ride inde og ude. Hvor du får mest ud af din undervisning kommer an på vejret, og årstiden. Om sommeren kan det være rart at ride udenfor, om det er på bane, en tur i skoven, eller en tur til stranden. Hvis det regner, eller er meget koldt, så er det måske en god idé at ride inde i en hal, i stedet for udenfor. Hvis det ikke har regnet i lang tid, om sommeren, så kan det være besværligt at ride udenfor, da det kan støve rigtig meget, og det flyver rundt i luften. Når man starter til rideundervisning lærer man en masse nye ting, som man måske ikke har prøvet før. Det bliver lettere med tiden, og som du lærer hesten at kende.

Ridning kan føre til konkurrence

Når du føler dig god nok, kan du vælge at starte til stævner. Ofte afholder rideskolen interne stævner, hvor man kan melde sig til de forskellige kategorier. Der er kategorier alt efter hvor god man er, og forskellige kategorier blandt spring og dressur. Der bliver både afholdt stævner, hvor man rider enkeltvis, eller hvor man rider i grupper. Du kan ride stævner både i dressur eller spring, alt efter hvad der interesserer dig, eller hvad du er god til, og føler dig sikker i. Spring og dressur er meget forskelligt, men du kan sagtens interesserer dig for begge dele. Når man springer kan det give et sus i maven, specielt hvis man oplever glæden ved det.

hesteridning