Hvad er en Sit On Top Kajak?

0
2155

En sit on top kajak er en innovativ, ny og alternativ version af den gode gamle kajak. Som navnet antyder, så sidder man “on top”, fremfor de klassiske kajakker, hvor man sidder i et halv/helt tildækket sidde-hul. Sit On Top kajakker er utrolig begyndervenlige, da de er utrolig nemme at betjene. Det er også grunden til at de er blevet en favorit blandt fx lystfiskere, surfere og dykkere.

Fordelene ved en sit-on-top kajak

Der er mange fordele ved en sit on top kajak, men naturligvis også ulemper. Her vil du kunne læse omkring de fordele og ulemper, som der er ved disse modeller. I kan se et stort udvalg af sit on top modeller her: https://www.kajakgutten.dk/sit-on-top-kajak/.

Fordele:

  • Sikkerhed. I og med at det kan være næsten så godt som umuligt at kæntre på en sit on top, og at du ikke sidder fast i et hul, gør at en sit on top er mere sikker, end den klassiske kajak. I og med at dine ben ikke er lukket inde i kajakken, gør at du ikke behøver lære de avancerede  redningsteknikker, som er nødvendige at kende i en normal kajak.
  • Stabilitet. Som nævnt, så er det meget sværere at kæntre en sit-on-top kajak, i modsætning til den normale kajak. Det betyder også at som en nybegynder, kan du have mindre teknik i din roning, og stadigvæk være på den sikre side.
  • Manøvre. Selvom en sit-on-top langt fra er en hurtig kajak, så er det utrolig nemt at dreje og vende på vandet. Dette kombineret med sin brede krop, gør igen at det er svært at vælte i vandet, imens man manøvre rundt.
  • Mere plads. Både fiskere og dykkere er vilde med disse kajakker, da det er muligt at have langt mere oppakning med. De tilbyder også mere benplads, samt rum til større personer. Hundeejere kan endda tage deres bedste ven med en tur på vandet – men husk redningsvesten!
  • Komfort. På en sit on top har du langt mere frihed til at sidde behageligt.

Ulemper:

  •  Mere modstand. Når du skærer gennem vandet, så er det langt fra lige så smooth, som ved en traditionel kajak. Det betyder også at det kræver flere kræfter at komme frem.
  • Hastighed. Hastigheden er ikke noget man praler af med en sit on top. Den traditionelle kajak er utrolig hurtig i forhold til disse.

Det kan godt være at sommeren her i Danmark er ved at være forbi, så der er nok en del der bliver skræmt fra kajakkerne nu. Hvis du alligevel har mod på det, så bør du nok kigge på de forskellige tørdragter eller lignende, så det ikke bliver for koldt.

Find gode priser på VVS

Her til at slutte af med, vil jeg gerne lige vise jer en service, som jeg har gjort brug af for nyligt, som jeg tænker en del af jer vil kunne have gavn af. Jeg stod og havde brug for en god pris på VVS på Fyn, og brugte denne her side: https://vvs3tilbud.dk/fyn/. Prøv at giv det et skud, hvis du står og har brug for nogle gode priser på VVS!

God sejlelyst!