Sådan skaber dig og din partner et stærkt bånd

0
1787

Måske har du netop indledt et nyt forhold. Måske er dette dit første seriøse forhold. Måske har dig og din partner været sammen i mange år. Måske har I ikke. Ligegyldig hvilken situation du står i, så har du helt sikkert interesse i at skabe et stærkt bånd mellem dig og din partner. Det må ligeledes formodes, at din partner ønsker det samme. Men hvordan skaber man det stærkeste bånd mellem to individer? Læs mere her og find ud af det.

De 5 kærlighedssprog

Kærlighed handler om kommunikation. Ikke kun den verbale kommunikation, men også den nonverbale kommunikation, der foregår mellem to mennesker i et forhold.

Det handler om, hvad vi forventer at give, og hvad vi forventer at modtage fra vores partner. Man kan nemlig snakke forskellige kærlighedssprog. Og hvis ikke dig og din partner snakker det samme sprog, kan der opstå problemer. Læs mere om kærlighedssprog generelt og de 5 kærlighedssprog via linket.

Det første sprog, vi taler i kærlighedens verden, handler om anerkendelse og ros fra din partner. Det næste handler om tid og samvær med din partner. Det tredje sprog tales i gaver. Dette kan både være fysiske og materielle gaver, men kan også indbefatte for eksempel overraskelser eller aktiviteter. Det fjerde kærlighedssprog tales i tjenester og handlinger. Det sidste sprog tales i berøring og kærtegn.

Dette er således fem forskellige måder at opfatte kærlighed på. I de fleste tilfælde taler du bedst et eller måske to af disse kærlighedssprog. Det vil altså sige, at dette er det vigtigste for dig.

Tal om problemerne

Alle forhold går gennem svære og mindre svære perioder. Når to helt individuelle mennesker, beslutter at gå sammen, vil der naturligt opstå komplikationer, af den ene eller den anden art. Hvis I var helt ens, ville I måske undgå problemer. Men mon ikke det også ville blive kedeligt i længden?

Det vigtigste er ikke, om I har mange eller få problemer. Det vigtigste er, hvordan I løser dem. For de kommer, altså problemerne.

I kommer til at blive uenige, det kan nærmest ikke undgås. Det stærkeste middel mod problemer, er unægtelig at tale om dem. Det kan måske lyde som en kliché, men det er vejen frem. Langt de fleste problemer i forhold beror nemlig på misforståelser eller manglende forståelse for den modsatte parts standpunkt. Hvis I formår at sætte jer ned og tale situationen igennem, vil der være god sandsynlighed for at dette løser problemet. Hvis ikke dette er tilfældet, skal I i stedet huske på hinandens forskellighed og give plads til hinanden.

Giv plads til hinanden

Alle kan ikke være enige. Det kan dig og din partner heller ikke. I kommer heller ikke til at tale jer til enighed på alle punkter. Ikke alle taler det samme sprog, og ikke alle taler det samme kærlighedssprog. Det gør dig og din partner måske heller ikke. Og det er helt okay. Så længe I giver plads til, at I kan have forskellige holdninger til forskellige emner. Og så længe I kan nå til enighed om at være uenige og acceptere dette, så er det helt okay. I skal nok klare den, så længe i giver plads til hinanden.

Det at give plads til hinanden er alfa omega i et forhold. For ligeså meget som I er et par, ligeså meget er I også jeres helt egen. Og hvis du i et svagt øjeblik bliver frustreret over, at din partner ikke tænker og er ligesom dig, så husk, at du forelskede dig i ham, da han elle hun var sig selv. Husk på dette.