Reparation af smartphone i Århus C

0
1325

Er uheldet ude, og din telefon er gået i stykker? Alt efter hvad der er galt med din telefon, kan du måske selv fikse den. Hvis du har en smule gåpåmod, fingerfærdighed og lysten, så kan du faktisk selv reparere din smartphone. Dog bør du være opmærksom på, at hvis det går galt, så kan du vel ende op med en iPhone som intet kan. En anden ting du skal være opmærksom på er, hvis du ikke allerede har elektronik udstyr, i form at skruetrækkere og lirke-værktøjer, så kan du få en billig iPhone reperation for nogenlunde samme pris eller endda billigere, end hvis du skal ud og købe alt udstyret først.

Hvis du slet ingen erfaring med reparationer af elektronik udstyr, så kan det godt være, at du bør starte med nogle lidt mindre dyre produkter, end din 5000kr+ dyre iPhone. Det ville være utrolig ærgerligt at starte med at ødelægge et dyrt produkt. Så hvis du slet ingen erfaring har, så vil jeg IKKE anbefale, at du kaster dig ud i at fikse din telefon selv. Det er dog selvfølgelig helt op til dig selv i sidste ende.

Hvis du stadig har lyst til at komme i gang med at reparere din smartphone, så kommer der herunder en lille liste med tips og tricks til, hvordan du kan komme bedst muligt i gang med reparationen, med mindst risiko for fejl.

 • Forberedelse!
  En af de vigtigste punkter, når det kommer til reparation af telefoner, er forberedelse. Sørg for at din arbejdsstation, skrivebord eller hvor du nu sidder, er rent og nydeligt, så du ikke kommer til at miste nogen af de små dele.
 • Undgå statisk elektricitet
  Dette er rigtig vigtigt, når det kommer til alt arbejde med elektronik. Det er klart at foretrække, at du arbejder uden gulvtæppe. Hvis dette ikke er mmuligt, så sørg i hvert fald for at du ikke går og gnider fødderne på gulvtæppet. Husk også at aflade dig selv for mulig statisk elektricitet før du piller ved elektronikken. Det kan du fx gøre ved at røre et stålbenet til dit skrivebord eller lignende.
 • Følg guides
  Før du går i gang med at skille noget ad, så sørg endelig for at få kigget nogle guides igennem. Der findes et hav af gode sider, hvor du kan få detaljerede guides, både video og billede, og dem bør du benytte dig af. Som regel anbefaler jeg iFixit.com, da de har et rigtig godt og stort katalog af guides til diverse ting.
 • Tag det stille og roligt
  Der er absolut ingen grund til at haste dig igennem dette. Hvis du har travlt og skal skynde dig, så vent hellere til efter, da det kun er opskrift på kaos, hvis du haster dig selv igennem dette. Især hvis du ikke har meget erfaring.
 • Hold styr på delene!
  Når du er i gang med at skille det hele ad, så sørg for at du har små beholdere eller lignende, hvor du kan komme de forskelle små dele, skruer og hvad der nu ellers er, så du ikke mister dem. Det kan ikke siges nok gange. Sørg for at have styr på alle de små dele.

Det var alt. Held og lykke til.