Den perfekte dug danner ramme om den perfekte middag

0
1818

Når du skal afholde en middag – enten en god familiemiddag eller en lidt finere en af slagsen, så er det bare skønt, hvis det hele spiller: At maden er fortrinlig, at stemningen er høj og bordet er indbydende. Det første gæsterne lægger mærke til, når de kommer til middag, er bordet. Bordet er meget vigtigt, i og med at det er borddækningen, der afspejler selve middagen og selskabet.

Dugen danner fundamentet for borddækningen og stemningen

Afholder du eksempelvis en fin middag med dyr rødvin og røde bøffer, så er det nok ikke lige en spraglet dug med pangfarver og masser af motiver, der egner sig bedst. Er det en af de finde middage, så er det meget mere passende, at du vælger en dug, der er afdæmpet, men som samtidig er pæn og stilet.

En dug behøver ikke at være kedelig, bare fordi den er afdæmpet. Alt det, du sætter ovenpå den, er det, der skal være iøjnefaldende og fremtrædende. Dugen danner fundamentet og rammerne, og skal derfor ikke larme for meget.

Keep it simple

Tager du eksempelvis en lys grå dug, så har du en fin base, der passer til de fleste typer af sølvtøj og porcelæn. Den grå farve er stilren og klassisk, og så passer den godt til den skandinaviske, minimalistiske stil.

Vil du gerne have lidt farve på, så kan dette nemt tilføres ved hjælp af farvede servietter. Går du efter det stilede look, så hold dig til pastelfarver eller afdæmpede farver.

Få specialsyet din fine dug

Noget, der er rigtig vigtigt, når vi snakker æstetik og borddækning, er dugens størrelse. Passer den ikke perfekt til bordet, så vil det trænede øje hurtigt iagttage, at borddækningen ser rodet ud. Det gælder uanset om den er for kort, hvor den svæver langs kanterne, eller hvis den pølser langt ned ad siden på bordet. Sørg derfor altid for, at din dug er tilpasset dit bord. Det er en skam, hvis størrelsen skal ødelægge det fine, samlede udtryk, som du har brugt lang tid på at lave.

Det kan derfor være en fordel af få specialsyet sin dug, så man ikke risikerer, at den ikke passer til bordet. Noget typer af duge, som er rigtig pæne, og som man kan få i specialsyet mål, er damask duge og hør duge. Både hør duge og damask duge kan bestilles online i specialmål.