Oplev de bedste restauranter i Nyhavn

0
314
nyhavn_restaurant

Hvad end det gælder en lækker 3-retters menu, traditionelt dansk smørrebrød eller blot en kold øl i solen, så er det uden tvivl at finde langs Nyhavns charmerende promenade i hjertet af København. Med både en skyggeside og en solside er der noget for enhver smag, og du kan være lovet en stemningsfuld og kvalitetssikker oplevelse i en af de bedste restauranter i Nyhavn.

Sømænd, forfattere og turister

Nyhavn, oprindeligt kendt som Den Nye Havn, stammer helt tilbage fra 1673, hvor den fungerede som erhvervshavn for søfolk fra hele verden. Især igennem 1800-tallet havde havnen et omdømme som et livligt sted, hvor sømandslivet florerede på bedste manér med værtshuse, øl, prostituerede, og alt hvad det ellers indebar. Først i 1970’erne gennemgik området en omfattende renovation og fik et pænere ry. Som et bonus fakta, så havde H. C. Andersen også en stor kærlighed til Nyhavn og boede der af flere omgange på tre forskellige adresser (Nyhavn nr. 20, 67 og 18). Sammenlagt tilbragte han mere end 20 år af sit liv på havnen, og det var også her, at han skrev sine første eventyr. I dag er både kanalen og de 300 år gamle bygninger, som omgiver den, fredede og derfor ideelle til at fantasere sig tilbage til tidligere tider. Havnen er uden tvivl stadig et spændende og livligt sted – nu blot optaget af turister i stedet for sømænd.

Must-See i København

Nyhavn er i dag en af Københavns største turistmagneter og en tur til hovedstaden ville ikke være fuldendt foruden et besøg hertil. De karakteristiske farverige huse danner motiv for et utal af Instagram opslag og feriebilleder, og det er ikke uden grund. Det kan uden tvivl noget helt særligt at slentre en tur langs kajen, mens man nyder synet af skibene og de mange gamle bygninger, hvoraf størstedelen i dag er beboelser samt caféer, barer og restauranter. Faktisk har Nyhavn den tætteste koncentration af restauranter i København, hvilket ikke siger så lidt. Klik videre og find inspiration til de bedste restauranter i Nyhavn.

Udover nostalgiske følelser og gastronomiske oplevelser er der ofte også sjove arrangementer at finde på havnen – hele året rundt. Der holdes bl.a. julemarked, sommermarked, jazzfestival, tjenerløb, sildens dag og meget mere.

Sommer såvel som vinter

Havnen er uden tvivl et vaskeægte paradis om sommeren. Det er det perfekte sted til at slå sig ned og nyde en lækker frokost samt en kold øl i solen (eller under en parasol, hvis man er mere til det). Man kan være sikker på at føle sig underholdt af de altid livlige omgivelser og den varme stemning. Nyhavn er dog langt fra blot en sommerforlystelse. De mange hyggelige restauranter og aktiviteter gør nemlig, at havnen bibeholder sin charme hele året rundt. Foruden det populære julemarked, kan man i november og december også opleve ’’Nyhavnsnisserne’’ og den gammeldags Carlsberg hestevogn. Vinterperioden er derfor et mindst ligeså godt tidspunkt til en slentretur langs kajen og en kop varm kakao i en af de bedste restauranter i Nyhavn.