Køb domæne til din hjemmeside

0
5431

Det kommende semester (september 2016) bliver det nødvendigt for alle elever, der er tilmeldt IT på A og B niveau, at skulle køb domæne på egen hånd. I forbindelse med afslutnings projektet, skal selve domænenavnet bruges og hertil gives der ingen kompensation fra de flere end 130 danske uddannelses institutioner, som tilbyder de studerende IT som fag. Nyheden kommer som lidt af et chek for de studerende, som hidtil har fået tilbagebetalt de penge, de har skulle bruge på redskaber til at færdiggøre de projekter, som uddannelsen kræver.

Køb domænenavn – praktisk info

Når det er tid til at køb domænenavn, er det en god idé at tjekke om det pågældende domænenavn er ledigt. Hvis det allerede ejes af en anden, skal du nemlig lave hele din afleveringsopgave om. Start derfor altid med at købe det domæne, som du skal bruge til din opgave. Vi har kigger rundt omkring på Internettet og fundet denne side her, som du kan brug til samme. Følg deres vejledning på siden eller se billedet herunder for mere.

køb domæne

Et godt domæne er nøglen til succes

Når du vælger dit domæne, skal du huske på, at det skal have et navn, som klinger godt. Altså et navn der skiller sig ud, som folk også kan huske. Hvis man kigger på nogle af de største hjemmesider og deres navne, har det med sikkerhed været med til at gøre en forskel. Selvsagt er de fleste smarte navne allerede taget, men måske du selv kan finde et nyt navn, der har en god klang?

Herunder får du en række gode råd, som kan bruges, når det bedste domænenavn skal vælges:

  • Hold dit domænenavn kort. Helst ikke mere end 10 bogstaver.
  • Undgå specielle danske bogstaver som æ, ø og å.
  • Hold domænenavnet relevant ift. opgavens indhold.
  • Om muligt, lad domænenavnet skille sig ud fra mængden.

Hvis du følger disse råd, bliver det svært at gå helt galt i byen. Det vigtigste er dog, at du husker på formålet ved at købe domænet – hvilket for de fleste vil være en god afslutning på et uddannelsesforløb. At man selv skal betale for domænet, bør ikke gøre den store forskel ift. hvordan og hvilket domæne man vælger. Afslutningsvis kan vi røbe, at utilfredsheden omkring den nye egen udgift er så stor, så vi ikke tror på at beslutningen holder ved. Det synes at ligne, at beslutningen bliver revideret omkring årsskiftet.

Hvis du ønsker at vide mere omkring den nye beslutning, kan du kontakte os gennem hjemmesiden eller henvende dig på kontoret på dit uddannelsessted.