Guide til valg af første badmintonketcher

0
3644

Det kan være svært at vælge den helt rigtige badmintonketcher, særligt hvis det er din første af slagsen. Vi ved at mange ikke vil spørge deres venner til råds, og derfor står helt uden rådgivning når det kommer til valget af den første badmintonketcher.

Vi har derfor valgt at samle denne guide, som vil gøre dig meget klogere på hvad det er du bør overveje. Denne guide kan også være en hjælp, hvis du er blot er en ’almindelig’ badmintonspiller. Noget af det, som vi vil komme ind på er følgende:

  • Pris
  • Størrelsen på din badmintonketcher
  • Valg af skaft

Prisen har stor betydning for dit valg af badmintonketcher

Før du begynder at købe en ketcher, skal du finde ud af hvor mange penge du vil bruge. Vil du spille badminton på hobby-basis er du muligvis ikke interesseret i at bruge mange penge. Vil du i stedet gerne have en professionel ketcher, og muligvis spille i forskellige danske turneringer, skal du af med flere penge end ellers.

For et beløb på 300-600 vil du kunne komme langt, hvis du leder efter en god og almindelig badmintonketcher. Vælger du at købe din kommende ketcher online, vil du oftest kunne få mere for dine penge end hvis du køber den i en fysisk butik.

Køb din badmintonketcher i en god størrelse

Størrelsen kan have en stor betydning for hvor rart du synes det er, at holde en ketcher. Har du en for stor ketcher vil du have svært ved at holde på den, og derfor slå hårde bolde, mens en lille ketcher vil virke irriterende og muligvis kunne give dig ondt i håndleddet.badmintonketcher

Hvis det er din første ketcher, bør du købe den klassiske ’onesize’. Denne ketcher passer til de fleste størrelser, og medmindre du har en utrolig stor eller lille hånd, bør du være godt kørende. Insistere du på at købe din ketcher ved en virksomhed som er specialiseret i at handle med sportsudstyr, vil du kunne få sælgeren til at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige størrelse.

Køber du den kommende badmintonketcher til dit barn, skal du være opmærksom på størrelsen, hvis barnet er under de 5 år. Her kan deres håndled tage stor skade af at bruge den forkerte ketcher.

Skaftet er vigtigt

Skaftet på din ketcher er utroligt vigtigt, da det er med til at afgøre om du får en god eller behagelig oplevelse, når du er nede og spille badminton. Når du slår til en bold, vil skaftet på en ketcher opføre sig som en form for katapult, og medmindre at dit kommende skaft bøjer sig lidt når du slår til en bold, vil du få meget ondt i hånden.

Hastigheden på den bold du slår til afhænger ligeledes af det skaft, som du vælger at investere i. Der findes 4 forskellige stivheder, som er:

  • Fleksibel
  • Medium stift
  • Stift
  • Ekstra stift

For den nye badmintonspiller anbefales det, at du bruger den fleksible. Dette skyldes, at du ikke skal bruge den store kraft for at vinde kampe endnu, men i stedet skal bruge en ketcher hvor du har mulighed for at træne din teknik og virkelig lære spillet af kende.

Den fleksible badmintonketcher er ligeledes god til at skyde bolde ned på baglinjen, hvor de fleste nye spillere vælger at placere sig. I takt med at du lærer spillet mere at kende, kan du tale med din badmintontræner, som vil kunne fortælle dig om du skal skifte ketcher til noget der passer til din teknik.

Der er meget mere, som du skal vide om din badmintonketcher, når du har prøvet at spille spillet i længere tid. Holder du dig til disse simple råd vil du være godt kørende og klar til at tage banen med storm.