Find ud af, om hårtransplantation kan hjælpe på dit hårtab

0
292

Har du mistet håret? En meget sårbar situation du kan udsætte et menneske for, er netop at de begynder at miste håret. Håret er en del af folks identitet og hvis du begynder at miste det, så føler mange også at de begynder at miste en del af dem selv. Det er vigtigt at finde årsagen til hårtab, da det kan være med til at bremse udviklingen hvis den rette behandling kan findes hurtigt. Kan du undgå at miste alt håret, så er det klart værd at foretrække.

Læs om hårtransplantation 

I nogle situationer kan en et middel eller kosttilskud ikke være nok til at du får håret tilbage som det var før. Heldigvis findes der andre metoder til at få håret tilbage. Hårtransplantation er en metode til at kunne gendanne hår i tynde områder, hvor det ikke vokser ud igen. Både mænd og kvinde oplever at miste hår nogle steder i takt med at de bliver ældre. Ved en hårtransplantation har du mulighed for at få en ny hårgrænse, da det typisk er i dette område at håret begynder at falde af med tiden.

Hvordan foregår det?

I første omgang skal du have taget nogle blodprøver for at være sikker på, at det er forsvarligt at udføre operationen/indgrebet på dig. I samarbejde med lægen bliver der tegnet på dig i forhold til hvor hårgrænsen skal gå til. Inden operationen går i gang får du en lokalbedøvelse i hovedbunden og en afslappende pille, så du kan holde indgrebet ud. Den afslappende pille virker sløvende således, at du nok vil være døsig under det meste af operationen. Lægen flytter nogle af dine hårsække fra nakken og om de til områder, hvor der skal vokse hår ud. Selve operationen varer det meste af en dag.

Er hårtransplantation mon noget for dig?

Du kan for sjov tage en online test for at se om hårtransplantation kunne være en mulighed for dig. Du skal svare på en række spørgsmål og ud fra dine svar vil der komme en samlet bedømmelse om det kunne være en mulighed for dig. Testen er ikke et endegyldigt svar på om du kan få gavn af behandlingen eller ej, men give dig et fingerpeg om det er noget du bør gå videre med. Er du i tvivl bør du uanset hvad kontakte en klinik, der foretager hårtransplantationerr. Her kan du fortælle din historie og de kan se dit problem an og give et bud på, om det er en behandlingsform for dig.

Et godt resultat 

Hårtransplantation er en sikker og vellykket operation, der i sidste ende vil give dig en masse glæde, da håret vil vokse ud i de ønskede områder. Det er udelukkende gode og erfarne læger med speciale i hår der opererer dig. Du er derfor i gode hænder og eksperterne ved præcis hvad de laver. Få en god snak med en af lægerne inden du beslutter dig for en hårtransplantation. På denne måde kan du høre lidt om forløbet fra en erfaren og dermed mærke efter, om det er noget du vil kaste dig ud i.

Det siger folk, der har prøvet en hårtransplantation

Folk er generelt glade og tilfredse for at have takket ja til operationen. Man kommer sig hurtigt over indgrebet, da det heldigvis kun er i det ydre hudlag lægerne arbejder. Der går ikke lang tid før du begynder at se resultater, hvilket netop er noget folk har brug for efter operationen. Andre anbefaler klart folk at få foretaget operationen, så selvtilliden kan komme tilbage.