Farvel til bekymringer om rent drikkevand

0
193

I sidste uge skrev jeg endelig under på min nye kontrakt – det betyder, at jeg flytter til Japan næste uge og arbejder som udvikler i Tokyo! Det er helt vildt, jeg kan slet ikke forstå det. Det er virkelig en drøm, der går i opfyldelse!

Nu er jeg så begyndt at skrive en liste over alle de ting, jeg skal have styr på, inden jeg flytter derover. Det kan være svært at have overblik over det hele, så jeg spurgte min veninde, der har været i praktik derovre, om der var nogle særlige ting, jeg skulle vide eller være forberedt på.

 

Du kan hurtigt købe dig fattig i flaskevand

En af de ting, vi kom til at snakke om, var drikkevandet i Japan. Hun fortalte, at vandet i Japan officielt godt kunne drikkes – men i og med at Japan lå i Asien var standarden ikke helt som i Danmark. Det må jeg indrømme, jeg har gået og tænkt meget over.

Man drikker jo alligevel to liter vand om dagen, så hvis det ikke er helt rent, kan det så ikke have konsekvenser for ens sundhed på sigt? Min veninde anbefalede mig at gøre, som hun havde gjort, da hun boede derovre: at købe et vandfilter til vandhane.

 

En god investering

Jeg googlede mig frem til den danske virksomhed watertrade.dk, der forhandler vandfiltre til vandhanen i mange forskellige størrelser. Efter at have sendt dem nogle billeder af den lejlighed, jeg skulle bo i, fandt de hurtigt frem til den størrelse, jeg skulle bruge.

Nu har jeg så modtaget mit vandfilter. Jeg må indrømme, jeg har en god fornemmelse med, at jeg tager et filter med til Asien, selvom de kloge siger, man godt kan drikke vandet i Japan. Ens sundhed er en dum ting at gamble med, og så er der andre fordele også, som er værd at nævne.

 

Spar penge på vandregningen

Japan er en dyr by at bo i, selvom det ligger i Asien. Derfor var det sød musik i mine ører, da jeg kunne læse på watertrades hjemmeside, at man faktisk sparer penge på vandregningen, når man har filter på vandhanen.

Med et vandfilter kommer man nemlig udenom stænk, som godt at løbe op gennem tiden, hvis man har en dårlig vandhane. Min egen herhjemme har det med at drille lidt nogle gange, og jeg tænker, at man skal være forberedt på lidt af hvert, når man bor i Asien i forhold til interiør.

 

God service og vejledning

Alt i alt har det været en super oplevelse at handle hos watertrade. De har været hurtige til at svare tilbage på mine mails, og jeg synes, deres vandfilter ser meget professionelt og robust ud. Jeg håber, den virker som den skal.

Det har i hvert fald givet mig ro i maven, at jeg kan tage af sted uden at skulle bekymre mig om skadelige stoffer i drikkevandet, og så er det da også bare super lækkert at spare penge på at købe plastikflasker hele tiden!