Diabetikere bør overveje deres fodtøj

0
2698

Hvis du har diabetes, så ved du godt, at der er en masse ting, du kan gøre for at bevare en god livskvalitet i mange år. Det handler meget om den rigtige kost og regelmæssig motion, men diabetikere bør faktisk også passe ekstra godt på deres fødder.

 

En af følgerne af diabetes er, at du kan få komplikationer med dine fødder, og derfor må du være ekstra opmærksom på, om der kommer røde mærker eller vabler, og et godt råd er, at du finder dig en dygtig fodterapeut, som du besøger regelsmæssigt.

 

Som diabetiker kan du risikere at udvikle nervebetændelse, og risikoen er størst, hvis din diabetes ikke er godt reguleret. Det kan blandt andet betyde, at du mister følsomhed, og at du kan udvikle sår, uden at du mærker det. Måske vil du heller ikke kunne mærke, hvis du har fået en sten i skoen. Endelig kan det påvirke den måde, du går på dine fødder på, så du måske går skævt og skaber flere problemer over tid.

 

En ting man kan gøre for at forebygge fodproblemer er at sørge at være meget bevidst om, hvad det er for fodtøj, man går i. Det er især vigtigt, at dine sko ikke klemmer om dine fødder.

God fodtøj er en forudsætning for sunde fødder

Når man har diabetes kan man få nedsat blodforsyning til benen, og der er en øget risiko for, at der opstår forkalkning, som både giver risiko for sår og dårligere sårheling. Du har også større risiko for at få betændelse i dine sår, som kan være rigtig svære at slå ned.

 

Derfor er det vigtigt, at du plejer dine fødder særlig godt og sørger for at gå i fodtøj, der støtter dine fødder. Dit fodtøj skal være rummeligt og fleksibelt, så det er behageligt at have på, fordi det selvfølgelig påvirker din lyst til at gå og være aktiv, hvis dine fødder ikke har det godt. Sunde fødder og et aktivt liv er med til at øge din livskvalitet.

 

I dag kan man få sko med stræk-skind, som kan være med til at minimere din risiko for trykskader, fordi skindet former sig efter din fod.

 

Sundt fodtøj kan godt være smart fodtøj

Mange af os har nok nogle fordomme om sundt fodtøj, som siger, at det er grimt og klodset at se på. Det er fodtøj, som vi ikke har lyst til at gå i. Men det er heldigvis langt fra tilfældet. Du kan sagtens finde veldesignet fodtøj, som både er godt og sundt for dine fødder, og som du har lyst til at tage på.

 

Der findes et dansk produceret skomærke, der hedder New Feet, som udvikler deres fodtøj i samarbejde med professionelle fodterapeuter, ortopædkirurger og ortopædskomagere, og som producerer inden for EU, hvilket er en garanti for, at produktionen sker på en etisk og miljømæssigt fornuftig måde. Skoene produceres af gennemfarvet læder og certificerede tekstiler i høj kvalitet.

 

Få gode råd til at blive ældre på en god måde på og find sko, der giver glade og sunde fødder på Livetsomsenior.dk.