Bitcoins – hvad de er og hvordan du kan tjene på dem

0
2512

Hvis du har været på nettet de sidste par måneder, eller bare holdt øje med interessante ting at investere i, så har du uden tvivl hørt om bitcoins. Det er nemlig den digitale valuta som bare bliver ved og ved med at stige i værdi. En bitcoin er nu omkring 50.000 kroner værd, og det lader kun til, at prisen er ved at stige. Ja, for, for et år siden kostede en bitcoin mindre end en tiendedel af hvad de gør nu. Havde man købt for et par tusinde kroner dengang ville man altså se en voldsom retur på sin investering. Og det er derfor jeg nu skriver denne artikel – for som sagt lader det altså ikke til at det er ved at stå stille med at stige i værdi, og derfor er det altså ved at være en rigtig god ide at investere i bitcoins nu, hvis man da gerne vil investere sine penge sikkert. Hvis det lyder interessant for dig allerede nu kan du læse mere på dette link: https://bettercoins.dk/

Hvad bitcoins er

Bitcoins er altså en digital valuta, men hvad dækker det egentlig over? Hvem er det som styrer bitcoins? Det er lidt svært at forklare til en person som ikke har en teknisk viden, for det med bitcoins er faktisk også rigtig kompliceret – selv for dem, som er højtuddannede i IT. For der er nemlig ikke nogen som styrer bitcoins. Det hele er et decentraliseret system, hvilket egentlig også er med til, at forstærke dets sikkerhed. Dette fungerer gennem forskellige processer og med metoder såsom block chains. Block chain er det, som sørger for, at bitcoinsystemet fungerer i første omgang. Det er en form for offentlig hovedbog. Alle transaktioner bliver inkluderet i den, og på den måde er der en form for kontrol over bitcoins, i hvert fald i forhold til sikkerheden af dem. Denne hovedbog er naturligvis ikke tilgængelig. Integriteten og kronologien af den er bevaret med kryptografi.

Men hvordan får man egentlig bitcoins? For hvis det er et decentraliseret system betyder det vel også, at der ikke er nogen som ’producerer’ pengene. Hvordan kan man så sørge for, at der egentlig er nok til alle? Enhver valuta har brug for at producere flere mønter eller sedler i ny og næ. Med bitcoins fungerer dette gennem ’mining’. Det vil sige, at man laver minearbejde for, at få pengene. Men det er ikke bogstavelig talt at stå i en mine og lede efter bitcoins. Nej, det er i stedet noget en hel masse computere bruger utrolige mængder energi på, at gøre. Det er egentlig en proces man også selv kan gøre med sin egen computer, men hvis man ikke har et bæst af en computer vil man ikke få meget ud af det – og det er som regel lidt for teknisk for de fleste. Derfor vælger de fleste at købe disse udvundne bitcoins, således at de selv har dem, hvorefter de kan vente på, at de stiger i værdi.

Tjen nemme penge på bitcoins

Men hvordan tjener man så penge på bitcoins? Man har altid valget om, at sælge sine bitcoins til interesserede partier. Dette betyder, at det i virkeligheden fungerer meget ligesom lignende valutaer. Forestil dig, at investere i dollars ved at købe nogle for dine danske kroner. Hvis dollaren stiger i værdi kan du så vælge, at købe nogle kroner igen for dine dollars, som nu er meget mere værd. På den måde har du tjent en masse penge ved ikke at gøre andet, end at bytte valutaer. Det samme fungerer med bitcoins, og prisen lader ikke til at falde lige nu.