Badmintonketcher vejer det samme

0
1270

Man kan nemt tænke, når man snakker og tænker på badmintonketcher, så er det smart at have en let ketcher, så der ikke er særlig meget modstand når man svinger den i gennem luften ved et slag. Men det forholder sig således at alle ketcher vejer det samme, så det er ikke der man bliver bedre. Men derimod så er det hvordan vægten er placeret i ketcheren, der har den afgørende betydning.

 

Ekstra hjælp og power

Det er meget afgørende for hvorledes du præsterer og hvilke fordele du kan opnå, hvordan vægten er fordelt og placeret i din badmintonketcher. Det kan nemlig have alt afgørende betydning alt efter hvilket niveau du har og hvilken spillestil du har. Der findes få differentieret vægtfordelinger når vi taler om badmintonketcher, mere præcist så findes der kun tre slags. Den alle oftest anvender er den hovedtung vægtfordeling. Her er vægten i ketcheren ilagt toppen, men husk, den er stadig ikke tungere end andre ketchere på den samlede vægt! Dog betyder det ikke at ketcheren vejer mere modsat andre badmintonketcher, det er udelukkende fordelingen af vægten, der giver forståelsen hovedtung. Fordelen ved en hovedtung ketcher er, at den yder mere power. Jo mere vægt man kan placere bag ved fjerbolden, jo mere fart kan der gives til bolden. Derfor kan man sidestille det lidt med, når en flue rammer ind i maven på en person med 50 km/t, så sker der intet med manden, men hvis et tog kører ind i manden med 50 km/t, så har han det ikke særlig rart bagefter. Det samme gælder med en fjerbold, des mere vægt, der kan være bag ved kontakten med bolden, jo mere fart vil der blive overført. En lille bagside ved en hovedtung badmintonketcher, er at det ikke er så gnidningsløst at agerer med i det flade spil.

 

En hovedlet ketcher

Den form for vægtfordeling, der bruges sjældent er den mindst tunge ketcher i hovedet, hvilket er i modsætning til den hovedtunge. Ved den hovedlette ketcher er vægten anbragt ned mod skaftet og dette giver en ketcher der er vildt hurtig at spille med. Men på den anden side som med den hovedtunge model, så kommer der ikke meget vægt bag ved bolden, og derfor er det svært at lægge hurtighed i bolden. Man skal derfor kunne svinge ketcheren helt vildt hårdt, for at opnå den meget gode fart i spillet på de højere bolde. En hovedlet badmintonketcher med et stift skaft er noget af det sværeste at anvende og af denne årsag er der ikke specielt mange udøvere, som benytter den type vægtfordeling og særligt ikke med et ikke fleksibelt skaft.

 

Medium ketcher

Den sidste form for vægtfordeling i badmintonketcher vil være midtpunktet mellem den hovedtunge og den hovedlette, som bliver mere og mere yndet. Denne form for vægtfordeling giver en god sammensætning af power og hurtig reaktion. Især i double har den neutrale vægtfordeling gjort indpas i sporten. I mange år var double ellers domineret og præget af hovedtunge badmintonketcher, men de forhenværende adskillelige år har vi oplevet et skifte i valget af ketcher. Ud over double ser vi også i herresingle, som primært er den spillestil hvor udøverne vil have meget kraft er der også flere og flere spillere der skifter til en neutral vægtet badmintonketcher. Man opnår en kæmpe fordel ved denne ketcher, fordi hvis man kan svinge ketcheren hurtigt gennem luften får man meget fart, men samtidig så kan man spille hurtigt i det flade spil. Det betyder at man har mange flere muligheder med en sådan ketcher, og den er derfor en god all-around ketcher, til den komplette spiller.

 

Lær meget mere om vægtfordelinger i badmintonketcher her: badmintonketchere