Alderspension er en god mulighed for at lave en supplerende pensionsopsparing

0
1333

Har du allerede en pensionsopsparing i forbindelse med dit arbejde, kan det være, at du gerne vil spare nogle flere penge op til din pension. Det kan være en god ide at gøre, så du har nogle flere penge at gøre med, når du skal på pension. Når du først er kommet ud af arbejdsmarkedet, kan dine muligheder for at tjene flere penge være meget begrænsede. Det kan derfor være en god ide, at du får lagt nok til side, inden du holder op med at arbejde.

Der kan en alderspension være en rigtig god ide. Alderspensionen giver dig mulighed for at spare lige knap 30.000 kroner op hvert år. Det er altså en god ide at bruge den som en supplerende opsparing og ikke som din primære opsparing. Det vil for langt de fleste ikke være nok penge, hvis de sparer så lidt op.

Fordele ved at have en alderspension

Der er mange fordele ved at have en alderspension. Det er først og fremmest, at en alderspension ikke bliver modregnet i din folkepension, som ratepension og livrenter ellers gør. Du kan derfor stadig få et højt beløb i pension, selvom du har sparet nogle penge op. På den måde bliver du ikke straffet for at have tænkt dig om og have sparet op til din pension.

En anden fordel er, at du selv kan vælge, om du vil have alle pengene udbetalt på en gang, eller om du vil have dem udbetalt månedligt. Det giver dig en stor fleksibilitet med sådan en ordning. På den måde kan du vælger du først, når du står overfor at skulle på pension, om det skal være den ene eller den anden måde, som din pensionsopsparing skal udbetales på. Det kan være svært at finde ud af, når der stadig er nogle år til, at du skal på pension.

Derudover er der den store fordel, at en alderspension ikke bliver beskattet lige så meget, som hvis du selv havde været ude at investere pengene. Ved en alderspension skal du kun betale 15,3 % i skat, mens du med private investeringer skal betale mellem 27 og 47 % i skat. Det er altså en forskel, der vil kunne mærkes i din økonomi.

Ulemper ved at have en alderspension

Den eneste ulempe ved at have en alderspension er, at du ikke kan trække beløbet fra i skat. De pensionsindbetalinger, som du ellers gør, vil du kunne trække fra i skat. Det er en god måde for dig for at betale noget mindre skat. Det kan du dog ikke med alderspensionen.

En anden ulempe, hvis man kan sige det sådan, er, at du kun kan spare lidt under 30.000 kroner op om året som alderspension. Har du flere penge end det at spare op, er du altså nødt til at finde alternative veje til at investere dem. Det kan gøre, at du må betale en større andel af dine investeringer i skat. Læs mere om alderspension.