4 ting som alle kattemennesker bør vide

0
345

Katte er spændende dyr, og mange mennesker vil sige, at man enten kan være et kattemenneske eller et hundemenneske, imens andre vil mene at man kan være begge på samme tid. En ting er i hvert fald sikker, og det er at det kan være utroligt berigende og rart at have et kæledyr. Er du en erfaren katteejer, så ved du helt sikkert allerede en masse om katten og dens behov. Hvis du er i gang med at lede efter din første kat, og du gerne undersøge køb af kat, så kan det være, at du mangler lidt information om dit yndlingsdyr.

Køb kat på internettet

Det er lidt af en kliché at sige at man kan finde stort set alt på internettet, men grunden til at det bliver sagt så ofte er, at det er sandt. Leder du efter en kat, kan du med ligesom så mange andre ting søge på internettet. Forberedelserne til at skulle anskaffe sig en kat er også utroligt hyggelige, så det kan være rart nok, hvis man tager sig god tid med at finde katten samt mad og legetøj til kæledyret. Er du klar til et nyt kæledyr, så køb kat efter du er blevet helt sikker på at du har fundet den helt rigtige.

Katte bør vaccineres

Det siger sig selv at katte kan blive syge, og det derfor er en god ide at få kæledyret vaccineret. Katte skal vaccineres flere gange når de er små, samt en gang imellem når de er voksne. Der er selvfølgelig nogle dyrelægeregninger forbundet med at få sin kat vaccineret, så dette skal man være forberedt på. Derudover skal man være parat til at betale for at få sin kat ID-mærket, og man bør overveje at få sin kat steriliseret eller kastreret. Er du parat til de forskellige omkostninger og regninger, så køb en kat efter du eventuelt har besøgt og hilst på dyret. Det kan også være en god ide at finde en sygeforsikring til sin kat, da man på denne måde kan nedsætte omkostningerne i tilfælde af at katten kommer til skade eller skal behandles.

Katte skal stimuleres hver dag

Der er ingen der har godt af at sidde stille hver dag, selvom det kan være rart nok en gang imellem. Katte skal stimuleres hver dag, og især hvis du vælger at din kat skal være en inde kat, så er det vigtigt at du finder nogle gode måder for din kat at lege og blive stimuleret. Det kan være at din kat er god til at lege alene, men det kan stadig være en rigtig god ide at gøre sig selv til en del af legen. Brug for eksempel et stykke kattelegetøj som du kan bevæge, så katten føler at I leger sammen. Køb kat og kattelegetøj når du føler at du har tid og overskud til at danne de bedste rammer for dit nye kæledyr. Udover de mange dyrlægeregninger som man skal kunne betale, skal man købe mad, kattebakke, og overveje kattelem i en eller flere døre.