Find lækre brugte møbler på loppemarked, i en genbrugsbutik eller online

0
2329

Tilføj sjæl og personlighed til hjemmet med antikke eller vintage møbler.

Hvad enten du lige et flyttet i din første lejlighed, og skal til at finde møbler til hele hjemmet, eller bare er på udkig efter at tilføje lidt ekstra sjæl til stuen, så kan det være en god idé at tjekke dine lokale genbrugsbutikker eller loppemarkeder for nogle lækre vintage eller antikke brugte møbler.

For at kunne kalde det rigtig vintage møbler bør de være mindst 35-40 år gamle. For at blive ‘kvalifieret’ til at blive kaldt antikke skal ting være over 100 år gamle. Antikke møbler kan hurtigt gå hen og blive dyrt, men det er stadig muligt at finde nogle rigtig gode deals. For at gøre det endnu nemmere kan du også lede online, hvor det i den grad også er muligt at finde lækre vintage og antikke brugte møbler.

Hvis du er på udkig efter møbler fra en helt specifik æra, så er det ikke sikkert at din lokale genbrugsforhandler har dette. Hvis dette er tilfældet, så kan du med fordel tage din søgning til internettet. Her kan du finde genbrugsforhandlere, som har specialiseret sig i vintage og antikke ting fra specifikke årstal. Der er både fordele og ulemper ved at lede online. Fordelen ser du med det samme, nemlig at udvalget er enormt. Der er en langt større chance for at du kan finde det, du leder efter. Ulempen er så at du ikke kan se møblet i levende live. Det er sværere at inspicerer møblet og se efter eventuelle fejl eller mangler. Dog har mange online antik-forhandlere et stort lager, hvor der er mulighed for at komme ud og se møblet i virkeligheden. Dette kan klart anbefales. Derudover kommer forsendelsen oven i prisen, med mindre du selvfølgelig selv tager ud og henter det.

Gode råd når du skal købe vintage og antikke brugte møbler

  1. Find gode antik-forhandlere. Når du har fundet en god genbrugsforhandler, kan det være en god idé at lære forhandlere at kende. De har ofte gode råd, og kan hjælpe med at finde de helt rette møbler.
  2. Kig efter møbler med et godt ‘skelet’. Tjek altid hvordan møblets skelet, inden du køber. Det kan fx være at din kommode’s skuffer glider ud og ind uden problemer. Tjek altid at møblet virker stærkt og solidt.
  3. Sørg for at kvaliteten er i top. Selvom et møbel måske har overlevet 50 år betyder ikke at det er et møbel af god kvalitet. Vær kritisk når du tjekker hvilke materialer der er brugt. Hold også øje med dårligt håndarbejde generelt. Det kan være en fordel at undersøge hvilket mærke, hvis det har et, først.
  4. Bær over med mindre skrammer og ridser. Det kan være så godt som umuligt at undgå ridser og mindre skrammer ved ældre møbler. Hvis møblet er i lavet i god kvalitet, så skal du ikke være bange for ridser. Det er muligt at få fikset ridser og andre mindre skader forholdsvis billigt. Derudover kan du højst sandsynligt bruge eventuelle ridser, skrammer eller mindre skader til at få et afslag i prisen, hvilket du kan bruge til at få det fikset.

Du er nu klar til at komme i gang med at lede efter de perfekte møbler til hjemmet. Held og lykke!